Миш-маш с печени чушки и пресни тиквички
Ето една идея, която може да се приготви,както на тиган, така и в гювече. Тази специално приготвих на тиган, но следващият път ще пробвам в гювече.
Приготвяне - 20 минути
4 порции
Продукти
8 печени чушки
6 яйца
1 1/2 натрошено сирене
1 средно голяма тиквичка
Обелените и нарязани чушки се слагат в тигана с малко мазнина. През това време се настъргва на едро ренде тиквичката. Добавя се към сместа. Аз предпочитам леко твърдия хрупкав вкус на тиквичката, за това не я препържвам. Почти веднага добавям сиренето. След 1-2 минути и яйцето. Изключвам котлона и използвам остатъчната топлина да довърши готвенето на яденето.
Приготвяне - 20 минути
4 порции
Продукти
8 печени чушки
6 яйца
1 1/2 натрошено сирене
1 средно голяма тиквичка
Обелените и нарязани чушки се слагат в тигана с малко мазнина. През това време се настъргва на едро ренде тиквичката. Добавя се към сместа. Аз предпочитам леко твърдия хрупкав вкус на тиквичката, за това не я препържвам. Почти веднага добавям сиренето. След 1-2 минути и яйцето. Изключвам котлона и използвам остатъчната топлина да довърши готвенето на яденето.
Коментари
Публикуване на коментар