Пълнозърнест сладкиш с ябълки и кокос
Тръгнах с идеята да затопля малко атмосферата в куфнята с аромат на ябълки и канела. Нагласих се пред компютъра, изнамерих си рецептата за ябълковия сладкиш и почнах да нареждам по плота - 3-4 ябълки, 4 яйца,.. хм, тук имам останали 2 белтъка от вчера, спешно ще ми трябват за сладкиша, прибавям ги и тях. Захар - миналият път съм сложила чаша и половина и децата са го харесали. Добавям още половинка, заради по-голямото количество яйца. Брашно - трябват ми 2 ч.ч. брашно. Преди всичко разнообразието - едната чаша с бяло брашно, а другата с пълнозърнесто.
Опааа! Забравих, че нямам повече орехи. Ами сега пък няма да е с орехи, а овесени ядки. Не, не! Имам кокосови стърготини - 1 ч.ч.
Олиото - 1 ч. ч.
Содата - 1 ч. лъжичка - отива при настърганите ябълки и хубаво я обърквам.
Хм, никаква канела. Едва се въздържам да не я сложа. Ще пробвам с ванилия този път.
Яйцата със захарта. Добавяме брашното, после олиото, кокосовите стърготини, ванилията. Идва ред и на настърганите ябълки, объркани със содата. Другият път може да пробвам вместо с ябълки с тиква.
Ха, дано се изпече добре пък ще видим какво ще се получи...
Продуктите
След като изстине ще видим какво се е получило и ще добавя снимка :)
Вълнува ме колко тъмен е станал от пълнозърнестото брашно.
Ето и изстиналия вече сладкиш. Стана много лек и пухкав въпреки ябълките в него.
Опааа! Забравих, че нямам повече орехи. Ами сега пък няма да е с орехи, а овесени ядки. Не, не! Имам кокосови стърготини - 1 ч.ч.
Олиото - 1 ч. ч.
Содата - 1 ч. лъжичка - отива при настърганите ябълки и хубаво я обърквам.
Хм, никаква канела. Едва се въздържам да не я сложа. Ще пробвам с ванилия този път.
Яйцата със захарта. Добавяме брашното, после олиото, кокосовите стърготини, ванилията. Идва ред и на настърганите ябълки, объркани със содата. Другият път може да пробвам вместо с ябълки с тиква.
Ха, дано се изпече добре пък ще видим какво ще се получи...
Продуктите
Яйцата със захарта |
Прибавяме брашното |
Кокосовите стърготини, после олио, ябълки, ванилия |
Готово! Изпечен!!! |
Вълнува ме колко тъмен е станал от пълнозърнестото брашно.
Ето и изстиналия вече сладкиш. Стана много лек и пухкав въпреки ябълките в него.
Коментари
Публикуване на коментар