Пици с тесто от квас
Една класическа рецепта за тесто с квас и хиляди варианти на употребата му. Ето, че е време да споделя поредната фантазия. Рецептата за тестото е многократно споменавана и може да си я припомним тук
Тестото спокойно престоява в хладилника, покрито със свежо фолио и може да се използва в близките 2 дни, без да ферментира, да се вкисне, да се разсърди, просто седи и чака да подхване някой.
Разделих остатъците от едно такова тесто на 4 топки. С помощта на точилка ги разточих тънко, че главният кулинарен съветник помоли пиците да са тънки. Пекох ги върху тава поръсена с брашно. Топките тесто също измесих с брашно.
Първата пица "Пиперонка-куконка"
домашно приготвена лютеница, за намазване
сирене
кашкавал
мръвка - домашна пастърма, че им нямам вяра на колбасите
чушка
Втората пица "Розов домат"
същата като първата само, че вместо чушка резени розов домат и риган
Тази получи големите овации от кулинарния съветник. Застави ме да спра с приготвянето на номер 3 и 4 и да опитам, докато е още топла. Е, прав беше, човечеца. Наистина невероятно сочна, а аз се опасявах, че доматите и лютеницата, ще я направят кисела, но не бях права.
Третата пица "Хрупкавата тиквичка"
домашно приготвена лютеница, за намазване
чубрица, може и риган
сирене
кашкавал
домашна пастърма
зелена чушка
розов домат
тиквичка
Тази определено ми харесва много. Не само защото обожавам чушките, а просто съчетанието от тиквичка и домат се оказа печеливша комбинация.
Четвъртата пица "Патладжан и краставица"
домашно приготвена лютеница, за намазване
сирене
кашкавал
за тази мръвка нямаше :)
чушка
розов домат
патладжан
прясна краставица
червен лук
чубрица
Отдавна си чешем езиците в една прекрасна компания и споменаваме краставицата като участник не само в салатите, та от там дойде и идеята да тествам пица с прясна краставица. Тъкмо да сложа резенчетата и половинката влиза в кухнята: "Ааа, не! Само не и краставици!". Добре, че не го послушах. После му хареса, разбира се!
Тестото спокойно престоява в хладилника, покрито със свежо фолио и може да се използва в близките 2 дни, без да ферментира, да се вкисне, да се разсърди, просто седи и чака да подхване някой.
Разделих остатъците от едно такова тесто на 4 топки. С помощта на точилка ги разточих тънко, че главният кулинарен съветник помоли пиците да са тънки. Пекох ги върху тава поръсена с брашно. Топките тесто също измесих с брашно.
Първата пица "Пиперонка-куконка"
домашно приготвена лютеница, за намазване
сирене
кашкавал
мръвка - домашна пастърма, че им нямам вяра на колбасите
чушка
Пица "Розов домат" |
същата като първата само, че вместо чушка резени розов домат и риган
Тази получи големите овации от кулинарния съветник. Застави ме да спра с приготвянето на номер 3 и 4 и да опитам, докато е още топла. Е, прав беше, човечеца. Наистина невероятно сочна, а аз се опасявах, че доматите и лютеницата, ще я направят кисела, но не бях права.
Третата пица "Хрупкавата тиквичка"
Хрупкавата тиквичка |
домашно приготвена лютеница, за намазване
чубрица, може и риган
сирене
кашкавал
домашна пастърма
зелена чушка
розов домат
тиквичка
Тази определено ми харесва много. Не само защото обожавам чушките, а просто съчетанието от тиквичка и домат се оказа печеливша комбинация.
Четвъртата пица "Патладжан и краставица"
домашно приготвена лютеница, за намазване
сирене
кашкавал
за тази мръвка нямаше :)
чушка
розов домат
патладжан
прясна краставица
червен лук
чубрица
Отдавна си чешем езиците в една прекрасна компания и споменаваме краставицата като участник не само в салатите, та от там дойде и идеята да тествам пица с прясна краставица. Тъкмо да сложа резенчетата и половинката влиза в кухнята: "Ааа, не! Само не и краставици!". Добре, че не го послушах. После му хареса, разбира се!
Коментари
Публикуване на коментар