Магданозени кюфтенца

Обичам магданозените кюфтенца, но вариациите им са толкова много, че всеки път, когато си поръчвам в заведение, оставам изненадана.
Последните, които ядхоме в едно заведение за бързо хранене, бяха по-скоро кюфтенца от извара, подправени с магданоз.
Аз обаче харсвам онази смес, която е по-богата на магданоз.

Продукти
  • 1 купа нарязан магданоз
  • 1 яйце
  • 1 чаша сирене
  • сол
  • черен пипер
  • 1 с. л. брашно

Ето как изглежда сместа, която направих. До вечерята имаше доста време, така че оставих сместа в хладилника за около час. Пържих кюфтенцата в много мазнина и загребвах от сместа с лъжица. Изсипвах в сгорещената мазнина и готовите кюфтенца отцеждах върху хартия.
Сервирах с млечен сос от кисело мляко, копър и чесън.




Коментари

Популярни публикации