Тиквени пръчици на фурна

Ето и един нов прочит на тиквичките на фурна.
Не съм сигурна дали някакви точни пропорции биха били от голяма полза за тази рецепта. Всичко зависи от капацитета на фурната и колко тиквички можете да изпечете на едно печене.

Необходими продукти
тиквички
олио
морска сол

галета (натрошени сухари също вършат работа)
царевично брашно (или брашно според наличностите)
червен пипер, черен пипер, чесън на прах, кимион, индийско орехче, кориандър, сминдух.
Подправките също са въпрос на избор.

1. Нарязвате тиквичките без да ги белите.
2. В голяма купа поливате тиквичките с много малко мазнина.
3. Наръсвате с предварително разбърканите сухи подправки.
4. Нареждате ги върху хартия за печене, но може и без нея. Така или иначе ще миете тавата, защото в тях има мазнина, която хартията ще пропусне.

Печете докато получите желания загар. Аз пекох на 200-250 градуса.
Ами да ви е сладко. Сезонът на тиквичките предстои, така че има време за експерименти. :)

Коментари

Популярни публикации