Свинско с ориз и булгур

Необходими продукти:
300 - 400 г свинско месо
1 ч.ч. ориз

1 к.ч. ситен булгур
3 ч.ч. вода
сол на вкус
5-6  с.л. олио 
черен пипер

Олиото се сгорещява в тигана и към него се добавят нарязаните на ситно свински хапки.
Когато месото промени цвета си и от червено стане бяло добавяте щипка сол, щипка черен пипер и половин кафяна чаша вода.
Оставяте яденето под капак да си къкри на най-слабата степен на котлона.
След 30 минути отваряте капака и изчаквате водата, ако има такава да се изпари.
След като водата се изпари, запържвате за 3-4 минути месото, за да придобият хапките препечен вид, ако това ви харесва и добавяте измития ориз.
Запържвате ориза за минута-две.
Добавяте водата.
Изсипвате булгура.
След като кипне, оставяте на тих огън да се сготви яденето за около 20 минути.
Изключвате котлона, нарязвате на ситно малко зелени подправки. Аз лично предпочитам пресен джоджен. Джодженът придава аромат, който напомня повече за комбинация от агнешко с ориз и точно поради тази причина от време на време, човек може да се разнообрази. Също така може спокойно да се пропусне тази последна стъпка или да добавите пресен магданоз.





Коментари

Популярни публикации