Хляб с квас, нахут и нахутено брашно
Ето и един вариант да разнообразите трапезата с малко по-различен на вкус хляб.
Продукти:
Продукти:
400 г бяло брашно
100 г брашно от нахут
350 г вода
10 г морска сол
1 к.ч. сварен нахут
100 г активен квас
Замесете
тесто с изброените съставки. Оставете на стайна температура за половин
час и премесете отново още 3-4 пъти през половин час. Оставете тестото да престои
за още един час на стайна температура, след което го приберете в плътно
затворен съд в хладилника. Тестото престоява в хладилника между 10-16 часа или
докато удвои обема си. Изваждате тестото разделяте на две и оформяте 2
хлебчета. Поставяте всяко хлебче във форма за кекс, в която сте поставили
набрашнена памучна кърпа. Така тестото се оставя да втаса до удвояване
на обема на стайна температура. За час-два би трябвало да е готово.
Коментари
Публикуване на коментар