Печени камби


И като става дума за зимнина, ето и още една любима семейна рецепта за печени камби.

Необходими продукти

5 кг камби
5-6 средно големи моркова
1 връзка клончета целина
1 глава чесън
сол, захар, олио, оцет.

Камбите се почистват от дръжките и семената. Нареждат се в тава и във всяка се слага по една малка (кафяна) лъжичка сол, захар и по една чаена лъжичка оцет, олио. Аз използвах едра морска сол в случая. Пекат се на 180-200 градуса, докато започнат да променят цвета си. Още горещи се подреждат в буркана с отвора надолу. Притискат се плътно и се реди между тях морков, чесън, целина. Затварят се горещи. Не сложих аспирин, а оставих бурканите в кухнята "под наблюдение". Ако има проблем с някой от бурканите, смятам да го отстраним веднагически с бърза и непланирана консумация.
От тази доза излязоха 5 буркана и едно малко, което мисля да дегустираме първо


.

Коментари

Популярни публикации