Питки за домашни дюнери - Piadina Romagnola


Хиляди благодарности на наквасеното ми другарче Пепи - Penka Tushinova за рецептата.

Това се превърна в едно от любимите на децата похапване, след пицата 😋 разбира се 😍

Става изключително бързо и лесно.













Продукти

  • 200 г брашно
  • 120 г вода
  • 20 г свинска мас/зехтин
  • 4-5 г сол

Всички съставки се омесват и тестото се оставя да почине 30 минути.
Разделя се на топки. В моя случай 40 г всяка топка, за да се събере в тиганчето ми. Разточват се и се пекат в сух загрят тиган. При мен печенето е на четвърта от общо девет степени на котлона.

Изключително вкусни са дори без нищо да си ги хапваш. Ако ги разточиш твърде тънко, стават много приятно хрупкави, но не могат да бъда навити. 

У дома ги правихме вече 3 пъти и винаги с мас. Ако останат на следващия ден са приятно мекички.













Коментари

Популярни публикации