Печен карфиол на фурна


Необходими продукти
1 средно голяма глава карфиол (около 400 г)
2/3 к. ч. галета или натрошени на ситно сухари
щипка смлян кимион
щипка смлян кориандър
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сминдух
1 ч. л. сол
4-5 с. л. олио или зехтин

Приготвяне
Карфиолът се измива и разкъсва на розички. Оставяте да се отцеди в купа и през това време забърквате в малка купичка сухите подправки, които ще използвате. Не знам какъв дявол ме накара да сложа подправки като кориандър и кимион, които по принцип намирам за много силни и ако трябва да съм искрена сложих НЕ една щипка, а сигурно 1/2 щипка - изключително малко. Въпреки това ароматът и на двете подправки се усещаше, без да е натрапчив. Мисля, че смело може да сложа една идея повече следващия път.
Ако се е отцедила водичка от карфиола, изливате я и поливате розичките с мазнината. Розичките овалвате в сухите подправки и нареждате върху хартия за печене. Печете на 200 градуса около 20-30 минути на предварително загрята фурна. При мен фурната е с вентилатор и се изпече долу-горе за това време.


Коментари

Популярни публикации