Лесна и вкусна домашна майонеза за 3 минути

Необходими продукти
1 яйце
1 равна ч.л. сол
1/2 ч.л. лимонтузу
200 мл олио

Използвам еднолитрова пластмасова кана за приготвянето и пасатор. Всеки висок съд с тясно дъно ще е удобен.
Яйцата се измиват много добре. Не пропускайте тази важна стъпка.
Всички съставки се смесват в купата и започвате да разбивате. 
НЕ ИЗТЕГЛЯТЕ пасатора нагоре. Разбивате за около 1 минута, като само местите в кръг пасатора по дъното на каната. Започвате много бавно да изтегляте нагоре пасатора. Много бавно. Това позволява на олиото да навлиза в сместа постепенно. Цялото разбиване трае около 3 минути. Получава се ето тази смес, която е стегната, не се разлива, няма консерванти, няма добавени аромати, яйца на прах и така нататък.
Ето и готовия продукт.





Първата хапка може директно да отиде за украса на резен хляб :)



Коментари

Популярни публикации