Пълнозърнест сладкиш с ябълки и кокос

Тръгнах с идеята да затопля малко атмосферата в куфнята с аромат на ябълки и канела. Нагласих се пред компютъра, изнамерих си рецептата за ябълковия сладкиш и почнах да нареждам по плота - 3-4 ябълки, 4 яйца,.. хм, тук имам останали 2 белтъка от вчера, спешно ще ми трябват за сладкиша, прибавям ги и тях. Захар - миналият път съм сложила чаша и половина и децата са го харесали. Добавям още половинка, заради по-голямото количество яйца. Брашно - трябват ми 2 ч.ч. брашно. Преди всичко разнообразието - едната чаша с бяло брашно, а другата с пълнозърнесто.
Опааа! Забравих, че нямам повече орехи. Ами сега пък няма да е с орехи, а овесени ядки. Не, не! Имам кокосови стърготини - 1 ч.ч.
Олиото - 1 ч. ч.
Содата - 1 ч. лъжичка - отива при настърганите ябълки и хубаво я обърквам.
Хм, никаква канела. Едва се въздържам да не я сложа. Ще пробвам с ванилия този път.
Яйцата със захарта. Добавяме брашното, после олиото, кокосовите стърготини, ванилията. Идва ред и на настърганите ябълки, объркани със содата. Другият път може да пробвам вместо с ябълки с тиква.
Ха, дано се изпече добре пък ще видим какво ще се получи...

Продуктите
Яйцата със захарта

Прибавяме брашното

Кокосовите стърготини, после олио, ябълки, ванилия


Готово! Изпечен!!!
След като изстине ще видим какво се е получило и ще добавя снимка :)
Вълнува ме колко тъмен е станал от пълнозърнестото брашно.
Ето и изстиналия вече сладкиш. Стана много лек и пухкав въпреки ябълките в него.

Коментари

Популярни публикации