Пастет от пилешки дробчета на фурна




Правих преди време домашен пастет от пилешки дробчета, вдъхновена от рецептата на Ани Шакарян от Вкуснотека. Беше много вкусен, но се чудех, как да махна сметаната от него, че хич не я харесвам, а не исках да променям пък рецептата. Тук можете да си припомните и старата версия, която може да ви допадне повече пък.
И ето че след има няма не знам, колко години направих нещо, което спокойно мога да нарека домашен пастет, при това много по-лесен за приготвяне. Всичко се прави във фурната. Аз лично ползвах йена глас за печенето. Пекох на 200 градуса, бавничко и от време навреме намалях до 170-180 градуса.





Продуктите:
📌 пилешки дробчета - 500 г
📌 червени чушки 2-3 броя
📌 лук - 2 глави
📌 чесън - 5 скилидки или ако сте фенове като мен цяла глава
📌 пушен червен пипер, който спокойно може да се замени с обикновен или да се сложи черен пипер, въобще кой как му харесва

📌 сол 
📌 олио
В тавичка запичам първо лук, чушки с малко олио. 

Като останат леко на мазнинка вече съм обелила цели скилидки чесън и ги добавям и тях. 
Измивам дробчетата, ако има нещо за почистване почиствам. 
Когато зеленчуците останат на мазнина добавям дробчетата и подправките, в моя случай само червен пипер.
Когато и дробчетата останат на мазнинка вадя, хапваме, ако има желаещи и хоп пасирам всичко, като мазнинката отцеждам и запазвам, че е много вкусна за топене с хлебче.
От една тарелка пилешки дробчета 500 грама, 2 глави лук, 1 глава чесън, 2-3 червени чушки излязоха две малки бурканчета, които напълних с пасирания пастет, а мазнинката излях отгоре в бурканчетата. Едното изядохме веднага, а другото оставих в хладилника и консумирахме до 2-3 дни. 





 Сандвичите в раницата и сте готови за път :)

Коментари

Популярни публикации