Сироп от бъз
Рецептата е много проста. Самото приготвяне отнема малко време, но се иска едни 24 часа престой, което прави изпълнението по-времеемко.
Продукти
1 кг цвят от бъз
Продукти
![]() |
Бъз |
3 л вода
3 броя големи лимони
3 пакетчета лимонтузу
Измивам бъзовия цвят и го заливам с водата.
Лимоните ги нарязвам на две и изцеждам сока им.
Оставям изцедените лимони вътре в течността и цялата смес престоява 24 часа.
На следващия ден прецеждам течността и добавям захарта и лимонтузуто.
Част от водата ще остане по отцедените цветове, лимоните ще внесат още течност, затова измервам течността и на 1 литър течност добавям 1,5 кг захар.
Получава се концентрат с много силен аромат и сладост. Трудно се разтопява захарта, защото е доста като количество, но се разтопява с бъркане.
Пълня в шишенца, бурканчета, каквото имам и заварявам шишенцата за 2-3 минути. Тоест като заврат ги оставям за 2-3 минути и ги вадя от горещата вода. Това е.
Лимоните ги нарязвам на две и изцеждам сока им.
Оставям изцедените лимони вътре в течността и цялата смес престоява 24 часа.
На следващия ден прецеждам течността и добавям захарта и лимонтузуто.
Част от водата ще остане по отцедените цветове, лимоните ще внесат още течност, затова измервам течността и на 1 литър течност добавям 1,5 кг захар.
Получава се концентрат с много силен аромат и сладост. Трудно се разтопява захарта, защото е доста като количество, но се разтопява с бъркане.
Пълня в шишенца, бурканчета, каквото имам и заварявам шишенцата за 2-3 минути. Тоест като заврат ги оставям за 2-3 минути и ги вадя от горещата вода. Това е.

Коментари
Публикуване на коментар