Консервиране на розови домати

Първото и много важно условие за консервирането на розовите домати за зимата, което всяка домакиня трябва да знае е:
Дамата трябва да се подготви задължително с Класически селски маникюр за консервиране на домати. Това включва всякакви цветове на лака за нокти в червено-доматената гама.

Сега вече след като сте сменили Френския с Класически селски маникюр в червената гама, може да започнете с прибирането на тази ценна суровина в буркани.

У дома ги консервираме ето така.


Обелвам люспата, като заливам доматите с вряла вода. 

Обелените доматите поръсвам солидно с магданоз и започвам да ги пълня в бурканите, като определено не слагам отделения сок, а по-скоро месестата част на домата само. На всеки буркан добавям по една чаена лъжичка сол. Ако се сложи солта общо на цялото количество, то има опасност някои от бурканите, в които е попаднало по-голямо количество сок, да станат по-солени от необходимото. След което затварям бурканите, не слагам нищо друго освен сол и варя около 20 минути.
Това е!
На зима от отворения буркан става страхотна салата като се добави лук и маслини. А също така и невероятно приятна доматена супа, която определено не е така кисела, както с червените домати.

Коментари

Популярни публикации