Пържени банички
Ето и един вариант на бързо приготвена закуска. За целта ви трябват следните необходими продукти:
Вземате един лист, намазвате го олио, поръсвате със сирене и сгъвате на плик. Слагате в тиган с малко мазнина. Пържите. След минута обръщате и от другата страна и сте готови. Стават изключително хрупкави. Ако предпочитате по-меки, можете да ги задушите или пък да ги правите с по 2 листа, вместо с по един. Сгъвате по-два листа, мажете отгоре с олио (около 1 с.л.), ръсите сиренце, сгъвате, пържите.
Това е ;)
- Една сравнително мързелива домакиня, която има желание да направи закуска, но не и да стане в 4 сутринта, да замеси, да разточи и т.н.
- Две особено мирни деца, които се събуждат гладни и нетърпеливи и не искат да чакат цял час, докато закуската се приготви. Останалото е изключително просто.
- 1 пакет кори за баница
- сирене за поръсване
- олио
Вземате един лист, намазвате го олио, поръсвате със сирене и сгъвате на плик. Слагате в тиган с малко мазнина. Пържите. След минута обръщате и от другата страна и сте готови. Стават изключително хрупкави. Ако предпочитате по-меки, можете да ги задушите или пък да ги правите с по 2 листа, вместо с по един. Сгъвате по-два листа, мажете отгоре с олио (около 1 с.л.), ръсите сиренце, сгъвате, пържите.
Това е ;)
Коментари
Публикуване на коментар