Запечени тиквички с домати на фурна
Поръсва се със сирене.
В
моята тавичка се намери местенце и за няколко маслинки, които предварително се
простиха с костилките си, както и един печен патладжан.
Патладжанът спокойно
може да се пропусне, но ако имате готов, задължително го добавете.
Отново ред тиквички, поръсени обилно със сиренце и пресен
лук, покрити с доматки и една прясна зелена сиврийка за разкош. Поливаме отново
на тънка струка с малко олио или зехтинче и слагаме във фурничката да се пече.
Аз лично предпочитам по вече запечени и хрупкави зеленчуците, отколкото меки и
задушено-сварени. Тук оставам на вас да прецените и да изберете варианта на
печене.
Ако се спрете на първия вариант е достатъчно да печете открити на висок
градус, а във втория можете да задушите под фолио или да намалите градусите.
Една забележка: в това ядене
пропуснах умишлено солта, тъй като сиренето беше
достатъчно солено, за да овкуси цялото ястие.
Също така, ако тиквичките се
осолят преди печенето, те пускат водица и вместо да се пекат, започват да се „варят”.
Подправките, които отиват на това ядене са магданоз, копър и босилек.
Добър апетит :)
Коментари
Публикуване на коментар