Мор-р-р-ето, мор-р-р-ето... през юни

Царево, Централен плаж

Ех, цяла година го чакаме това море! От декември сме го замечтали още! От януари вече неистово ни се ходеше на море, а февруари просто не се траеше. Как мина март, чак не знам. Пък после и април, май, та най-най-най накрая и юни си дойде. Ама пък така до`де, че чак преля. Верно, че си пожелах по вода да ни е, ама нямаше нужда да ни дави. Тръгнахме раничко от РусИто, дядо и баба ни изпроводиха и ни сложиха една дълга талпа, като импровизиран мост, върху който да минем, освен ако не искаме да доплуваме от гаража до колата. Пътуваме ние в ранните часове на деня и си мислим, къде сме тръгнали в тоз порой. Слушаме радио и се "окуражаваме" - код жълто за област Русенска, Варненска и Бургаска... ама ние пак таим надежда. Децата се кротват, дъждът се лее из ведро, а ние пътуваме и пътуваме. След 4 часа видяхме и другата страна на водата. Минутки преди часът да стане 10 делено на 00 се бяхме материализирали на плажа. Нямаше време за губене... нищо, че водата е студена, нищо че флагът е червен, достатъчно е да ти замирише на моренце, да усетиш пясъка между пръстите, да натопиш пръстетата в солената вода... и вече си в другото измерение... измерението наречено релакс.
Солена, студена... малко може би повече мътна, отколкото трябва... но все пак вода. Виктор възторжено и доста ококорено се втренчва в необятната водна шир и започва да врещи с кеф: "Токутую, токутую!", което в превод ще рече "вода, вода". Това е първата морска ваканция на Виктор и започва малко леко мрачничко. Сутрин едва скалъпваме един плаж да направим и вечер обилно ни полива. Моренцето е бурничко. 
Пристан, Царево
И все пак има светлина на хоризонта.
Е, искам и аз да снимааам..., къмпинг "Корал"
 Първи плаж на къмпинг "Юг".
Втори на къмпинг "Корал", после пак "Корал", следобедно-вечерно на централния плаж в Царево... а бе, с две думи. Голям кеф!
Разказ в картинки...
Къмпинг "Корал"

И на теб ли не ти дават да "наводняваш" банята, докато се къпеш? Сега ни се е паднало да наваксаме за цяла година напред.

Искаш ли да играем заедно в пясъка?

Не! Искам да остана насаме с мислите си! Аман от навлеци!

Е, що така се нервира тоя човек, бе?! Ей, изнервен народ, изнервена работа! Кой знае на какви родители е попаднал горкия?!
Ало, кибиците, нямате ли си работа? Айде, че бирата ти се стопли!

А, такааа, аll-inclusive-туристите, натежаха ли ви коремчетата?! Айде, раз, два!...

А, така! Я как можело значи!... Вие не успяхте да огладнеете, бе!

Ей, край няма таз` работа значи! Цял ден поливам и още не мога да насмогна.

ВиК? Тука ли сте? Ши ви прайм кефа на водомерите, а? Ай, сиктир.... тука, че си разливаме колкото си щем...

Ало, момчета! Вие какво "нещо" правите тука, а?! За малко да ви изпусна от поглед и хуквате, ама!

Коментари

Популярни публикации