Фалшив пататник с тиквички на фурна

Трябваше да приготвям пататник, но така и не стигнах до него. Изобилието от пресни тиквички на пазара ме поведе в друга посока.

Продукти
1 кг тиквички
1 голям морков
1 суров картоф
1 стрък пресен чесън
1/2 ч.ч. настъргано домашно сирене
1 яйце
сол, ако сиренето е безсолно
половин връзка копър
олио

Още веднъж благодаря на този, който е измислил кухненските роботи, а по-специално функцията им да стържат бързо лесно и безотказно всичко, което им метнеш.
В кухненският робот настъргвам моркова, картофа, стръкчето чесън, накълцано на парченца, тиквичките. Цялата смес ми излезе около 1.5 л. Изсипвам в голяма купа и добавям копъра, настърганото сирене, яйцето, малко сол. Разбърквам всичко и изсипвам в намазнена тава, притискам сместа да прилепне плътно към стените и дъното на съда. Отгоре поливам с олио около 2 с.л. и пека в предварително загрята фурна на 200-250 градуса.
Може да се гарнира с млечно кисел сос, копър и чесън или просто шопска салатка.

Коментари

Популярни публикации