Имамбаялдъ в тиквички с гарнитура от пилешко филе
И тъй като идеите много, а суровината към момента ограничена, ще трябва пак да купя, за да изпробвам и останалите варианти и да реша кой ще се завърти отново у дома.
стар и пресен лук по 2 броя
морков 2 броя
чушки сиврия 7-8 броя
вътрешността на тиквичките
2-3 розови домата
чесън
по половин връзка копър и магданоз
сол
олио
1 с.л. брашно
Издълбах тиквичките и с по няколко капки олио в тиквичка, и съвсем малко в тавата ги сложих да се запекат и да омекнат. Исках да се пекат, а не толкова да се пържат.
През това време нарязах продуктите за плънката и ги запържих в тигана. Първо лук, морков, после чушката, тиквичката, домата, чесъна, брашното и зелените подправки, чак като изключих котлона. Тъй като се получи много течно, а не исках повече да се готви реших, че мога с една лъжица брашно да стегна сместа. Така и направих.
По някое време, докато вадех тиквичките, за да видя, докъде са се допекли, влезе баткото в кухнята и попита дали само това щяло да има за вечеря? А месо нямало ли да има? Хммм.
Естествено, че трябва да има, нали иначе ще ме питат "А, какво ще ядем?". Задържах за малко готвенето на плънката, накълцах охладеното пилешко филе, което имах в хладилника.
Овкусих с:
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 лимон - само сока
сол
В тиквичките се беше събрал сок, който полях върху месото. Върнах във фурната и изчаках, докато месото побелее. Извадих тавата, напълних тиквичките с плънката, поставих капачетата върху тикветата и допекох за кратко.
Резултатът в чиния и в тава е този :)
Коментари
Публикуване на коментар