Пълнени зеленчуци на фурна с ориз и пилешко филе

Главните герои в това произведение:
6 чушки 
6 домата
1 патладжан
1 тиквичка
1 бялото месо от едно пиле
1 к. ч. ориз
1 зелена пиперка
1 глава лук
1 морков
олио
сол


Започвам с патладжана. Разрязвам го на две равни части, издълбавам ги с лъжица и пълня чашките, които се получават с вода, за да се отдели горчивината.
Нарязвам и тиквичката, издълбавам я и оформям малки чашки в зависимост от дължината на тиквичката. След което започвам да приготвям плънката. Задушавам лука, моркова в малко мазнина. Добавям измития ориз и леко го запържвам. След това прибавям зелената чушка, накълцаните на ситно месца, които спокойно могат да се заменят с месо по избор или кайма. Добавям сол. След което прибавям и издълбаната вътрешност на патладжана и тиквичката. Не използвах никаква вода.
След като изключих и котлона, започнах да почиствам чушките, като запазих дръжките им, които по-късно да използвам като капачета. Издълбах доматите и започнах да пълня зеленчуците с плънката. Остана ми известно количество плънка, което оставих в тигана, долях вода и оставих да къкри. Децата го хапнаха и в крайна сметка не остана и плънка дори :)
След като напълних зеленчуците, сложих капачета на чушките и за следващия път бих измислила и капачета за патладжаните и тиквичките, а за доматите бих използвала съответно горната им част като капак. Идеята е да не изсъхва ориза по време на готвенето.
Налях по няколко капки мазнина върху зеленчуците и малко повече между тях, като на чушките сипах по 2 супени лъжици вода отгоре. В самата тава добавих около 1 к. ч. вода.
Пекох в загрята фурна.






Коментари

Популярни публикации