Домашно пилешко с картофки

Големи жеги тия дни, голяма работа. То дето се вика човек не е лошо в такива моменти да зареже ядЬЕнето и да са отдаде на глад. Ама знайш ли го к`во животно е чУвекът? Ами ако `земи, чи точно тогава сЪ гътни и опъни петал`те? Въх мър Божке!!! Да ни дава Господ таквизи раб`ти да си ги помислувам дажи.... То всякакви чиляци има, нали. Едни си отглеждат реколта глисти в задния двор и не могат ей тъй лесно да ги оставят без `раница миличките. Ам чи нъл` и те душица носят, я. Други пък кът са замислят, ама тъй без мЛогу да съ напрягат, че да ни стани да съ ветрят после, ами те завалийките толкоз пък мат`риал са вкарали в окръжността, как да я зарежат сега насред лято и да заФъргат сичкуто инвистиция в глад. А, не! Не бива да са излага човек! ТрЕбе си да сЪ яде, пък другото лъжа работа!

Ади сига да ви сипя по една чинийка тука да си хапнете, пък ако стИ добри хора, налейте тука една студена зелена бира за готвачката.   Ако пък много изгаряте от желание да го сготвите. Почвам да помагам. Ей, тука сядам и си сипвам една бира и докат не сготвите, няма да мРъдам.

Преди печене
В една паница си забърквам малко олио, една голяма супена лъжица брашно и една червен пипер, слагам и солчица. Става като гъста кашичка, в която овалвам всяко от бутчетата. По този начин правя и агнешко и т.н. Така месцата не само изглеждат, но и в действителност са много вкусни.
Ако и вие не сте като мен много по картофите, ами не се мъчете де. Сложете си ей така само няколко за цвят. Аз моите само ги обелих и толкоз. Даже не ги и режа, защото са още невръстни.
После в тавицата нареждаме месото и картофите, добавяме малко студена подсолена водица и печем под фолио.
Като се сготви яденето махаме фолиото и запичаме до коричка. Мисля дето не е много сложно.

Докато се пече, ако има басейн на близо, нещо локва с вода, море, река... топнете се да не ви мъчат жегите, пък ако си нямате... направете кефа на ВиК-то. Един бРЪз душ и даже и ще ви пратят поздравление в плик по пощата.
Хайде сега се почерпете и вие за добре свършената работа.
Една салатка с реколтата на дядко от градината. Даже не знаех, че този човек е боднал всякакви екзотики в пръстта. Намерих розмарин, рукола. Набрах си доматки, чушки, краставички и те това е.

Коментари

Популярни публикации