Кисели краставички
Не мога да не напиша и един ред от племенника, който просто винаги ме изненадва с по нещичко.
- Лельо, искам кисели краставички! - и протяга ръчички към току-що извадените от казана буркани - А, ама те са топли. Аз искам от студените.
И сега да си дойдем на думата.
Дозичката за точно тази големина буркани от по 800 мл е:
55 мл ябълков оцет
1 с. л. сол
1 с. л. захар
4 зърна черен пипер
1-2 резенчета лук
копър
студена вода
Слагам на дъното на буркана всички подправки - сол, захар, оцет, лук, копър, черен пипер и редя краставичките. Доливам до горе със студена вода. Варенето им е бърза работа. Слагам бурканите в гореща вода, за да се варят по-малко време и в момента, в който започнат да променят цвета си, веднага ги вадя.
Ами това е!
- Лельо, искам кисели краставички! - и протяга ръчички към току-що извадените от казана буркани - А, ама те са топли. Аз искам от студените.
И сега да си дойдем на думата.
Дозичката за точно тази големина буркани от по 800 мл е:
55 мл ябълков оцет
1 с. л. сол
1 с. л. захар
4 зърна черен пипер
1-2 резенчета лук
копър
студена вода
Слагам на дъното на буркана всички подправки - сол, захар, оцет, лук, копър, черен пипер и редя краставичките. Доливам до горе със студена вода. Варенето им е бърза работа. Слагам бурканите в гореща вода, за да се варят по-малко време и в момента, в който започнат да променят цвета си, веднага ги вадя.
Ами това е!
Коментари
Публикуване на коментар