Закуска с царевично брашно и пшеничен грис


Днес сме на вариации около темата "Малай". Искаше ми се да приготвя това любимо мое ястийце, но се оказа, че вместо царевичен грис, заведението разполага с пшеничен грис и фино царевично брашно.




Продукти


1 1/2 ч. ч. фино царевично брашно
1 1/2 ч .ч. пшеничен грис

1 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. натрошено сирене
1/2 ч.ч. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода
1 кофичка кисело мляко
1 яйце




Смесват се брашната със солта. Прави се кладенче и се изсипва половината кисело мляко. В останалата част се слага содата и се разбърква, докато кипне. После се добавя към сместа. Чуква се яйцето, излива се олиото и се разбърква с дървена лъжица. Накрая се добавя и натрошеното сирене. Сместа се пече в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка или върху хартия за печене. Пече се около 30 минути. 
 



Коментари

Популярни публикации