Салата от пресни тиквички

Изобилието от тиквички тия дни се чуди на къде да избие. Аха-аха да залитна в посока да правя сладко от тиквички, ама не събрах чак толкова смелост. Просто грях, не грях ги половината ги изхвърлих. А с другите ще тествам да изпека в тавата и да замразя за една "зимна" салата от печени тиквички, гарнирани с кисело мляко, копър и чесън. А за другия тест ми трябваха следните продукти.


Продукти
2 светлозелени бейби тиквички
1 също толкова млада, но "зелена" тиквичка

3-4 също толкова бебешки корнишончета
3 скилидки чесън
копър
5-6 маслини
зехтин
балсамико
сол




Приготвяне
 Обелих тиквичките с ножчето за белене на картофи и също с него ги нарязах на лентички по дължина. Резнах и корнишоните на пръчици. Овкусих със сол, зехтин, балсамико и няколкото скилидки чесън, които стиснах в пресата. Някакси само копър ми се видя много бедно, та добавих маслини и прясна рукола. Разбърк-разбърк, боц-боц и изчезнА ;)




Коментари

Популярни публикации