Меки бисквитки с овесени ядки, слънчогледови семена, ябълка и кокос
Всичко тръгна от един кокос.
Останалите продукти, които използвах са:
4 големи настъргани ябълки
1 ч.ч. ситно смлени орехи
1 ч.ч. разтопен мед вместо захар
1/2 ч.ч. разтопена свинска мас (поради липсата на масло в този момент)
1 ч.ч. брашно
1 равна чаена лъжичка сода
1 шепа фурми нарязани на ситно (просто, защото се подмятаха от няколко дена недоядени)
3-4 с.л. сурови слънчогледови семена
няколко парченца останал шоколад
Самото приготвяне се състои в разбъркване с дървена лъжица на всички съставки. След което сложих сместа в хладилника за около 30 минути, тъй като се наложи да свърша междувременно и нещо друго. После с помощта на чаена лъжица направих почти съвършено кръгли топчета, които подредих върху хартия на прилично разстояние една от друга, тъй като се разтичат. Пекох ги на много слаба фурна за около 30 минути всяка тава. От тази доза излязоха три големи тави. В случая имаше и останал шоколадов крем, който бях приготвила за една торта и използвах момента да направя една тънка шоколадова покривка отгоре ;)
Очаквах да са хрупкави, но всъщност останаха мекички.
Коментари
Публикуване на коментар