Есенен сладкиш с готови кори, тиква и ябълки

Ето и още една "тиквена" рецепта. Нека да го наречем тиквеник с ябълки и тиква. Ако искате и баница го наречете, няма никакво значение. Да речем, че споделям просто една сполучлива рецепта, с която кухнята ще се изпълни с есенния аромат на печени плодове, ядки и канела.
И така всяка година, когато наближи края на тиквеното плодородие си заделям парче от някоя вкусна тиква и го настъргвам на робота. Замразявам го и го ползвам през годината, докато дойде новата реколта. Така може да си направите тиквеник и през лятото, ако сте любители. У дома мъжкото мнозинство не обича тиква, но обича тиквеник. Странна работа! Мъже! ;) Казвам го с усмивка и любов ;)

Та явно съм сложила повечко тиква миналия сезон и трябваше да оползотворя старите запаси. Тъй като количеството тиква беше малко, реших да добавя и прясно настъргана ябълка. Ябълките ми бяха от тези зелените, които ги препоръчват за диабетици.
Стъпките са много лесни, защото не задушавам плънката, а използвам всичко в суров вид.

Нужни са ви:
- пакет готови кори за баница, в случай, че ви останат и не оползотворите цялото количество, можете успешно да ги замразите и да ги ползвате отново при нужда.
- настъргана сурова тиква
- настъргана ябълка
- олио
Съотношението на плодовете зависи изцяло от вашите предпочитания.
Аз направих два варианта. В първият преобладаваше повече тиква, а във вторият - ябълка. Съответно вторият беше с много лек кисел вкус, който на мен ми хареса страшно много.
Снимката е само на първия, защото от втория - остана само празната чиния.







А от втория това беше преди да го изпека ... и след като беше изяден.
 

Коментари

Популярни публикации