Домашни бонбони с тиква и много орехи

Ето и една идея за нелюбителите на тиквата. Естествено тиквата е под съвършено прикритие ;)

Та сварих си малко тиква и си смлях много домашни орехи, с които забърках ето тези "Трюфелки".

Необходими продукти

1 ч. ч. сварена и намачкана с вилица тиква
10 броя чаени бисквити
1/2 к. ч. мед
2 с. л. размекнато какаово масло
1 ч. л. рожков, който може да се замени с какао
какао за поръсване

Сварената тиква се намачква с вилица. Аз лично я сварих без да я подслаждам, само с вода. След което към още топлата тиква добавих мед и какаово масло. От топлината последните две много лесно се смесиха. Добавих ситно смлените бисквити и орехи, като използвах орехите за сгъстяване. Оставих сместа да стегне за около час в хладилника и после с помощта на лъжичка оформях малки топчета. Предупреждавам, че сместа е лепкава и мека въпреки охлаждането. Поради тази причина си помагах с една лъжичка и една виличка, с която отделях равномерно големи късчета и ги сипвах в чиния със ситно смлени орехи. Овалвах топчета в ситно смлените орехи и за "десерт" ги поръсвах обилно с какао. Една част скрих отново хладилника, а друга... замина още преди да увековеча рецептата. 






Коментари

Популярни публикации