Обърнат сладкиш с карамелизирани сини сливи
Набери си сливка две,
хАпни си най-добре,
пък ако ти хартиса,
пЕкни ги в тавичката,
и си облажи душичката...
Та ако се спреш на варианта с тавичката, мога да подскажа наученото от тази сливова импровизация, но ако имаш трети вариант, който да включва казан... не мога да съм добър съветник :)

Ето и продуктите за тестото:
2 яйца
3 ванилии (знам, че звучат много, ама на мен все не ми достигат)
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно, пресято с 1 равна ч. л. сода и 1/2 ч. л. лимонтузу
около 100 грама краве масло
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. прясно мляко
И сега грешката:
Не знам къде точно сбърках, но когато извадих сладкиша, който беше прекрасно изпечена до суха клечка, реших, че ако го обърна веднага ще го сплескам и изчаках малко. При охлажданеот обаче карамелизирания плод се стегна и при отлепянето на сладкиша, част от плодовете останаха по дъното на съда. Освен, че доби несъвършен външен вид, мисля, че друг кусур не мога да му намеря ;)
Мисля, че прекрасно би се получил и варианта с кайсии или праскови, а за сините сливи съм сигурна, че малко канела също би била само плюс към комбинацията.
Коментари
Публикуване на коментар