Мъфини с тиква и какао за топло посрещане на зимните дни

Ето, че дойде време да върнем часовниците назад с един час. Предпочитам да можехме да връщаме "времето" назад, хехе... като в невероятно забавния филм About time ...

Е, ще се наложи да се задоволим само с връщане на стрелките. И за да е по-приятно ми се налага да вляза в кухнята и да помисля как да стане.
Опитвам се да открия ползите от това денят да намалява,... хмм освен да се сгуши човек на топло и да си готви някакви си неща, да се събере с приятели на сладка раздумка, да си пусне филмче... ама всъщност не било толкова зле. Я как бързо ще се изниже и зимата и неусетно ще се пукне пролетта.
Използвах една сполучлива комбинация от продукти, която ме накара да повторя отново една тиквена рецепта и да приготвя този път мъфини. Нямам представа защо, но смениш ли формата на сладкиша, за децата това се превръща в напълно нов вид десерт. Така е и с кексовете и мъфините. Сменяш формата и хоп... нов десерт. Истина е явно, че човек се храни и с очите.
Взех продуктите от рецептата за сладкиш с тиква от тук. С едната смес направих оранжево-тиквени мъфини, а с другата каково-тиквени. Ето какво се получи. Малко докато снимах, времето вместо да се върне назад, то взе да "изчезва".


Коментари

Популярни публикации