Солени мъфини с моцарела и маслини

Ето и една бърза и лесна закуска, с чиито съставки можете свободно да импровизирате.
Дозата е за 12 -13 средно големи мъфина. Приготовлението е около 10 мин. Печенето около 30-40 минути. А похапването трае по-кратко :)

Продукти
1 яйце,

1 ч.ч. кисело мляко  
1 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. царевично брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
1 с. л. сусамено семе
1 топка моцарела
същото количество сирене
7-8 натурални маслини
1 к.ч. каймак от сварено прясно мляко или 1/3 ч.ч. олио

Содата за хляб се добавя към киселото мляко. Всички мокри съставки се смесват добре, прибавят се брашната, сусама, нарязаната на кубчета моцарела, натрошеното сирене, по желание можете да добавите и сол, ако сиренето е много безсолно. Маслините се обезкостяват и накъсват и се добавят към сместа. Всичко се бърка с дървена лъжица до хомогенизиране на сместа. Трябва да се получи смес, малко по-гъста от кексовата. Ако е прекалено тежко и гъсто, добавям 1-2 лъжици вода или прясно мляко.
Сместа се изсипва във формички за мъфини. Пече се в незагрята фурна, първо отдолу, след това отдолу и отгоре. За 30-40 минути са готови.
Добавката от домашно кисело мляко или айран прави закуската перфектна :)


Коментари

Популярни публикации